Întorsătură neașteptată în cazul „Ketrinei Gandziuk”. General SSU, originar din Cernăuţi, acuzat de organizarea asasinatului

crimă

Preşedintele Consiliului Regional Herson, Vladislav Magner (în imagine), care este acuzat în uciderea activistei Katerina Gandziuk, a declarat că generalul Serviciului de Securitate al Ucrainei, Danylo Doţenko, este organizatorul asasinatului, notează Libertatea Cuvântului cu referire la Ukrinform. Declaraţia a fost făcută în timpul şedinţei de judecată.

„Eu consider că  Danylo Doţenko a organizat  atacul împotriva  Katerinei  Gandziuk  pentru a discredita poliția“, – a spus Magner, adăugând că se teme pentru viaţa lui.

De menţionat că generalul Danylo Doţenko s-a născut la Cernăuţi în 1975. Este absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii Naţionale „Iuri Fedkovyci” . Până în 2014 a fost angajat în cadrul Direcției regionale a Serviciului de Securitate din Cernăuţi. Ulterior a ocupat funcţii importante în cadrul Serviciului de Securitate la Kiev şi în Republica Autonomă Crimeea. În 2018  a fost avansat în grad de general – maior.

Amintim că  activista Katerina Gandziuk (33 de ani) a decedat în urma rănilor la 4 noiembrie 2018, după ce a fost atacată cu acid sulfuric la sfârşitul lunii iulie la Herson. Ea denunţase corupţia în cadrul filialei regionale a Ministerului de Interne ucrainean. Militantă şi consilieră a primarului din Herson, Katerina Gandziuk, a fost atacată în apropiere de domiciliul său de către un necunoscut, care a aruncat un litru de acid sulfuric asupra sa. Ea a fost spitalizată cu arsuri pe mai mult de 40% din corp.

Lasă un răspuns