Investitori din Ucraina vor investi în plantarea livezilor intensive de cireș în Transnistria

prima-livada-de-cirese-din-r--moldova-cu-pomi-plantati-oblic-a-intrat-pe-rod-30810

Investitori din Ucraina sunt dispuşi să cultive în autoproclamata regiune transnistreană soiuri performante de cireşe şi căpşune. Un proiect în acest sens, estimat la un milion de dolari, a fost aprobat luni, 23 decembrie, de către autorităţile de la Tiraspol.

Potrivit directorului aşa-numitei agenţii pentru investiţii de la Tiraspol, Andrei Betanov, plantaţia va fi cultivată în raionul Slobozia. Pe o suprafaţă de 40 de hectare se planifică să fie plantate soiuri italiene de cireşe şi căpşune pe teren închis. Utilajul şi puieţii pot fi achiziţionate deja în luna ianuarie 2020.

Conform sursei citate, principala piaţă de desfacere a producţiei (90% din recoltă) va fi Federaţia Rusă. Se preconizează că costul proiectului va fi recuperat timp de şase ani, cu un profit anual de circa 800 de mii de dolari.

De asemenea, autorităţile de la Tiraspol susţin că noua întreprindere va oferi zece noi locuri de muncă permanente, cu antrenarea a până la 30 de angajaţi sezonieri.

Ulterior, odată cu dezvoltarea afacerii, investitorii planifică să deschidă şi linii de prelucrare şi creştere a legumelor.

Добавить комментарий