Înzestrat cu harul primenirii…

26 12 2020 LC PITU 1

În perioada luminoaselor Sărbători de iarnă s-a născut Anatolie Piţul, primarul Comunităţii Teritorial Unite Ciudei. Fiind şi el o fire luminoasă, care ştie valoarea promisiunilor şi responsabilităţii, consătenii l-au ales mai întâi primar al Consiliului sătesc Igeşti, apoi şi primarul Comunităţii Teritorial Unite Ciudei, la care a aderat satul său de baştină Igeşti. Primii ani de existenţă a Comunităţii au fost grei şi domnul primar a făcut faţă sarcinilor, a îndreptăţit încrederea oamenilor. Şi dacă localnicii, apărând interesele Comunităţii, au protestat în faţa Administraţiei Regionale de Stat, primarul Anatolie Piţul a fost alături de ei. Au obţinut ceea ce trebuiau să obţină: asfaltarea drumului care leagă satele Igeşti şi Ciudei. Putea să nu se ajungă la protest, dacă antreprenorul executa lucrările începute la timp şi calitativ.

26 12 2020 LC PITUL 3

Primarul Anatolie Piţul preţuieşte în măsură egală şi experienţa, şi ardoarea tinerească, de aceea are în echipa sa oameni ai datoriei, cu bunul simţ de gospodar şi adevăraţi patrioţi ai localităţilor lor. Toamna aceasta Anatolie Piţul a fost ales pentru a doua oară primar al CTU Ciudei, la care s-au mai alăturat încă două sate româneşti –  Budeneţ şi Cireş. Domnul Anatolie Piţul tot timpul a visat ca în raionul Storojineţ să existe o comunitate puternică, formată din sate româneşti. Şi dacă la ora actuală există deja trei – e spre  binele neamului românesc de la poalele Carpaţilor şi din vecinătatea Mănăstirii Putna – Mecca românilor de pretutindeni.

26 12 2020 LC PITUL 5

Chiar în primul an al existenţei Comunităţii Teritorial Unite Ciudei, Anatolie Piţul a susţinut ideea desfăşurării Festivalului local „Mărţişor”. Ideea s-a transformat într-o frumoasă tradiţie care uneşte spiritual toate satele din comună.

La 26 decembrie, domnul Anatolie Piţul îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Este un moment de bilanţ, dar şi de noi începuturi. O luăm înaintea colindătorilor, care sunt în drum, şi-i urăm domnului primar multă sănătate, fapte şi realizări luminoase. La mulţi ani!

26 12 2020 LC PITUL 2

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий