Iohannis și Dodon au vorbit pentru prima dată la telefon

igor-dodon-l-a-invitat-din-nou-in-republica-moldova-pe-klaus-iohannis-1561547147

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat miercuri că a vorbit la telefon cu președintele României, Klaus Iohannis. De menționat că aceasta a fost prima dată când liderii au discutat la telefon.

„Am avut o convorbire telefonică cu Președintele României, Klaus Iohannis. Am trecut în revistă întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale, remarcând necesitatea aprofundării acestora.

Am constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun. Am remarcat faptul că România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova.

Totodată, am exprimat recunoștință partenerilor români pentru sprijinul acordat țării noastre în mai multe domenii. Sunt ferm convins că dialogul nostru strategic va fi impulsionat după formarea majorității parlamentare și a Guvernului de la Chișinău.

La finele convorbirii am reiterat invitația pentru dl. Klaus Iohannis de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova”, a scris Dodon pe Facebook.

De notat că Iohannis a vorbit miercuri și cu prim-ministrul moldovean Maia Sandu, pe care, spre deosebire de Dodon, a invitat-o la București.

Lasă un răspuns