Ion Muntean a făcut recurs la decizia de a plăti  cauțiunea de 10 milioane de grivne

46894998_739659929748077_4101113264195239936_n.w640

Președintele Consiliului regional Cernăuți, Ion Muntean, acuzat că a primit 180.000 $ mită, a făcut recurs  la decizia Curții Supreme Anticorupție  privind eliberarea  acestuia  pe o cauțiune  de 10 milioane de grivne, potrivit Ukrinform, notează Libertatea Cuvântului.

„Astăzi,  17 februarie, am primit un apel din partea  apărării președintelui Consiliului Regional din Cernăuți. Cazul a fost programat pentru examinare pe 20 februarie, cu începere la ora 14:15,» a declarat purtătorul de cuvânt al Curții Supreme Anticorupție  din Ucraina , Vadym Klișcenko.

În același timp, serviciul de presă al instanței anticorupție a confirmat în  dimineața zilei de 17 februarie că președintele  Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean, nu ar fi achitat cauțiunea de 10 milioane de grivne.

Într-un comentariu  pentru Ukrinform, Ion Muntean a confirmat că nu a plătit cauțiunea și că este în așteptarea  decizia instanței, după  recursul făcut.

„De aceasta se ocupă avocații mei. Nu sunt la curent cu tot ce se întâmplă, dar știu că am făcut recurs la decizia privind stabilirea cauțiunii de 10 milioane de grivne”, a declarat Muntean.

Reamintim că procurorii au cerut arestarea lui Muntean  pentru 60 de zile cu dreptul de depunere a unei cauțiuni în valoare de 15 milioane de grivne. Ulterior s-a stabilit eliberarea oficialului  pe o cauțiune de 10 milioane.

De asemenea, instanța de judecată l-a obligat pe președintelui Consiliului Regional Cernăuți să preda pașaportul de străinătate, să poarte o brățară electronică de supraveghere și să nu comunice cu inculpații din acest caz pe durata anchetei.

Reamintim că că Biroul Național Anticorupție din Ucraina (BNAU) a deschis un dosar penal împotriva președintelui Consiliului Regional  Cernăuți, Ion Muntean, sub suspiciunea că a primit mită în valoare de 180.000 de dolari SUA de la un om de afaceri în schimbul facilitării dării în arendă a Sanatoriului Brusnița din raionul Chițmani.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий