Ion Muntean, eliberat pentru o cauțiune în valoare de 10 milioane de grivne

c341f7d1_6feb_4419_9d09_2c5e6d9dd31c_650x410

Curtea Supremă Anticorupție din Ucraina l-a eliberat pe o cauțiune  de 10 milioane de grivne pe președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean. Cauțiunea urmează să fie achitată în termen de 5 zile.

Instanța  a luat parțial în considerare solicitarea procurorilor  de le Procuratura Apecializată Anticorupție și Biroul Național Anticorupție, care cereau arestarea lui Muntean și depunerea unei cauțiuni de 15 milioane de grivne.

De asemenea, instanța de judecată l-a obligat pe președintelui Consiliului Regional Cernăuți să preda pașaportul de străinătate, să poarte o brățară electronică de supraveghere și să nu comunice cu inculpații din acest caz pe durata anchetei.

Reamintim că că Biroul Național Anticorupție din Ucraina (BNAU) a deschis un dosar penal împotriva președintelui Consiliului Regional  Cernăuți, Ioan Muntean, sub suspiciunea că a primit mită în valoare de 180.000 de dolari SUA de la un om de afaceri în schimbul facilitării dării în arendă a Sanatoriului Brusnița din raionul Chițmani.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns