Iranului anunță despăgubiri pentru familiile victimelor aflate la bordul avionului ucrainean doborât

avion

Cabinetul iranian a alocat miercuri 150.000 de dolari pentru familiile fiecăreia din cele 176 de victime aflate la bordul avionului ucrainean doborât în spaţiul aerian al Iranului în ianuarie, a relatat agenţia oficială IRNA, citată de Reuters.

„Cabinetul a aprobat acordarea de 150.000 de dolari sau echivalentul în euro, cât mai repede posibil, familiilor şi urmaşilor fiecăreia dintre victimele prăbuşirii avionului ucrainean”, a transmis IRNA, care a citat o declaraţie a guvernului de la Teheran.

Gardienii Revoluţiei din Iran au recunoscut că au doborât din greşeală un avion al companiei Ukraine International Airlines la scurt timp după decolare, aparat pe care l-au confundat cu o rachetă, într-un context în care tensiunile cu SUA erau foarte ridicate.

Mărturisirea regimului de la Teheran privind doborârea avionului ucrainean a dus la mari proteste de stradă de-a lungul întregii ţări.

Cu câteva zile înainte de această tragedie aviatică, SUA îl uciseseră în Irak, cu ajutorul unei drone, pe comandantul Gărzilor Revoluţionare, Qassem Soleimani.

Ministrul drumurilor şi dezvoltării urbane din Iran, Mohammad Eslami, a declarat miercuri la televiziunea de stat că raportul final asupra prăbuşirii a fost trimis ţărilor participante la investigaţie. Majoritatea victimelor erau cetăţeni canadieni sau rezidenţi permanenţi, aminteşte Reuters.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий