Israel își închide granițele pentru străini de teama noii tulpini a coronavirusului

israel

Autoritățile din Israel au decis, luni, să interzică intrarea în țară a cetățenilor străini pentru a evita răspândirea noii tulpini a cororanavirusului, în contextul în care experții în sănătate au anunțat că este mult mai contagioasă. Măsura va intra în vigoare miercuri, la ora 14:00, pentru zece zile, cu posibilitatea de extindere a perioadei.

De miercuri, vor putea intra în țară doar cetăţenii israelieni şi străinii cu permise speciale, precum diplomaţii, care vor fi obligați să stea în izolare la domiciliu. Dacă aceștia vin din Marea Britanie, Africa de Sud sau Danemarca, vor trebui să rămână în hoteluri de carantină special desemnate pentru 10-14 zile.

În aceeași zi a avut loc și un protest amplu al asistenților medicali, în Tel Aviv. Aceștia au manifestat împotriva condiţiilor de muncă precare şi a programului de lucru supraîncărcat, care poate ajunge și la 26 de ore. În ciuda protestelor, reglementarea care impune programul acestora în schimburi și prelungit a fost extinsă cu trei luni.

Bilanțul epidemiei din Israel depășește 376.860 de cazuri Covid-19 și 3.110 decese.

Noua mutaţie a coronavirusului detectată în Marea Britanie se transmite mai uşor, dar poate fi ţinută sub control la fel ca şi celelalte tulpini, au subliniat oficiali din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA.

„Situaţia nu este scăpată de sub control, dar nici nu poate fi lăsată la voia întâmplării”, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului pentru urgenţe sanitare din cadrul OMS, în cadrul unei conferinţe de presă, îndemnând statele să implementeze măsuri sanitare încercate şi testate. Potrivit OMS, persoanele care se infectează cu noua tulpină transmit virusul în medie altor 1,5 persoane, în comparaţie cu o rată de infectare de 1,1 pentru tulpinile cunoscute anterior pe teritoriul Marii Britanii.

De menționat că Marea Britanie este ruptă de restul lumii din cauza noii tulpini de Sars-Cov-2. Considerată mult mai contagioasă, ea a fost deja detectată şi în alte ţări: Danemarca, Italia, Olanda ori Australia.

Liderii europeni analizează un răspuns coordonat la situație. Printre măsurile discutate se numără testul PCR negativ ori carantina obligatorie la sosirea din Regat.

Situația a dus, luni-dimineaţă, la o depreciere de 2% a lirei sterline față de dolar, iar indicii bursei de la Londra au suferit corecții negative între 2 și 11 procente.

Noua tulpină Sars-Cov-2 a fost observată în special în Anglia, unde — potrivit ministrului sănătăţiii — este „scăpată de sub control”.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий