Italia – focarul principal al coronavirusului în Europa

635x0_2020_01_24_hazmat_rsz_crp

Pe fondalul răspândirii fulgerătoare a infecției coronavirusului în Italia, care a devenit focarul principal al acestei boli în Europa, în Ucraina se întreprind măsuri suplimentare de securitate, transmite UNN. După cum a declarat șeful Serviciului de Stat de frontieră, Serghii Deineko, începând cu data de 24 februarie în aerogările „Borispil” și „Juleany” se introduce controlul termic pentru persoanele care sosesc din Italia.  Alte aeroporturi din Ucraina nu au curse aeriene cu Italia.

Începând cu  ora 8 dimineața a zilei de 25 februarie, măsuri analogice se aplică la punctul de trecere a frontierei „Tisa” din Ciop, regiunea Transcarpatică, prin care zilnic trec 500 de autobuze în direcția Italiei.

Potrivit ultimei informații, în Italia au fost înregistrate circa 230 de  persoane infectate de coronavirusul COVID-19, șase dintre care au decedat.  Circa 20 de pacienți s-au tratat.

În legătură cu situația creată, Ministerul de Externe al Ucrainei le recomandă cetățenilor ucraineni, care se află în Italia, să evite călătoriile în regiunile unde virusul s-a răspândit cel mai mult.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com   

Добавить комментарий