Italia:  Șase persoane au fost arestate pentru recrutarea mercenarilor în Donbas

italia

Carabinierii italieni au deconspirat o organizație care  recruta și trimiterea mercenari pro-ruși în Donbas, anunță ziarul La Repubblica, citat de Evropieska Pravda. Operațiunea a fost gestionată de Procuratura Generală din Genova (regiunea Liguria). Arestările au avut loc la Milano, Parma și Avellino. Procuratura genoveană investighează un total de 15 persoane. Oamenii legii au reușit să aresteze trei persoane, dintre care doi sunt cetățeni albanezi și unul moldovean. Poliția presupune că alți 3 suspecți, pe numele cărora au fost eliberate mandate de arestare, s-ar putea afla în regiunea Donbas.

Ordinele de arestare au fost emise de procuratură sub acuzația de «recrutare de mercenari și de participare la un conflict militar în străinătate». În plus, alte șapte persoane sunt anchetate de poliție în acest caz.

Deconspirarea şi destructurarea organizației criminale angajate în recrutarea mercenarilor în Donbas a fost precedată de o investigație a activităților grupărilor de  ultra-dreapta din Liguria. Poliția stabilit prin intermediul rețelelor sociale  că unul dintre foștii activiști ai organizației ultra-drepta «Buldogii», Andrea Palmeri,  este angajat în recrutarea și finanțarea mercenarilor pro-ruși în zona de conflict din estul Ucrainei.

Добавить комментарий