Iuri Şelepnyţki a împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani

Iuri Selepnitchi

Iuri SelepnitchiLa 18 ianuarie, renumitul fotbalist bucovinean, care a evoluat pentru echipa Bucovina din Cernăuţi, a împlinit 50 de ani.
Potrivit site-ului oficial al Bucovinei, Şelepnyţki s-a născut în satul Lujany, raionul Chiţmani. De la 7 ani s-a ocupat de fotbal sub conducerea lui Ilarie Podilciuk. A debutat pe arena fotbalului profesionist în martie 1983 în timpul meciului cu Dnipro din Cerkasy. Până în 1988 a fost unul dintre cei mai valoroşi jucători ai Bucovinei, apoi a fost transferat la Cernomoreţ Odesa în liga superioară.
În componenţa echipei din Odesa a participat la o serie de meciuri din Cupa UEFA împotriva cluburilor Rosenborg şi Monaco. Bucovineanul a marcat în poarta celor de la Rosenborg şi a ajutat echipa din sudul Ucrainei să acceadă în etapa următoare a Cupei UEFA. Este deţinătorul Cupei Ucrainei din 1992. În aprilie 1992 anume Şelepnyţki a scos echipa ucraineană în teren în primul meci istoric de la Ujgorod al selecţionatei naţionale împotriva Ungariei. Şelepnyţki a mai jucat pentru Trab­zon­spor, Altai şi Denizlispor din Turcia. A fost antrenorul Bucovinei în anii 2000-2007. În momentul de faţă antrenează una dintre cele mai bune echipe de fotbal din regiunea Cernăuţi – „Maiak” din Cuciurul Mare.

Добавить комментарий