Iușcenko speră că Europa „se va trezi” și va realiza că Rusia este o mare amenințare

57b43f5cb3a6b-119190_1200-1024x682

Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Iușcenko, speră că Europa „se va trezi” și va realiza că Rusia este o mare amenințare. Acesta a făcut declarația în contextul otrăvirii fostului spion rus, în Marea Britanie.

În urmă cu 14 ani, Viktor Iușcenko a fost otrăvit cu o substanță toxică, numită dioxină. Fostul președinte a spus că asasini ruși au fost în spatele atacului.  El a povestit într-un interviu pentru BBC cum s-a petrecut totul.

„Când am ajuns acasă și mi-am sărutat soția, primul lucru pe care mi l-a spus a fost: buzele tale au gust metalic. Luasem cina cu șeful Serviciului de Securitate din Ucraina și adjunctul său. Conform investigației, otrava a fost adăugată în orezul servit la masă. M-am dus în Austria și a doua sau a treia zi corpul meu a început să se umfle. Capul mi s-a umflat dramatic. Aveam dureri în tot corpul. Am un răspuns, dar nu pot să-l spun. Îmi pare rău că Europa este atât de oarbă, că țările europene sunt atât de neprietenoase una cu alta. Sunt foarte puțin solidar cu politicile Rusiei. Aș vrea ca „Europa Unită” să realizeze că cea mai mare provocare pentru cetățenii ei este politica medievală pe care Rusia o duce în secolul 21”, a spus Viktor Iușcenko.

Добавить комментарий