Ivanna Klimpuş-Ţinţadze: Ucraina nu are motive să creadă că agresiunea Rusiei va înceta în viitorul apropiat

6858da1a06200a75df1acb6b420a4795

Ucraina nu are motive să creadă că agresiunea Rusiei va înceta în viitorul apropiat, însă aceasta poate fi descurajată prin extinderea prezenței NATO în regiunea Mării Negre, a declarat vicepremierul pentru integrarea europeană și euroatlantică, Ivanna Klimpuş-Ţinţadze, în cadrul unei întâlniri cu Fiona Hill, director pentru Europa şi Rusia în cadrul Consiliului Naţional de Securitate al Statelor Unite ale Americii.

Potrivit demnitarului, Kievul contează pe o atenție sporită din partea Statelor Unite asupra situației din Marea Azov și din Marea Neagră și condamnarea atacului armat pe care forţele ruse l-au lansat, la sfârşitul anului trecut, asupra unor nave militare ucrainene aflate în strâmtoarea Kerci.

„Acțiunile agresive ale Federației Ruse subminează securitatea regională și internațională. Kremlinul ignoră legislaţia internațională și acordurile bilaterale. Un astfel de comportament necesită o presiune sporită asupra Rusiei”, a menționat Ivanna Klimpuş-Ţinţadze.

Potrivit vicepremierului, statutul SUA de lider în procesul de consolidare a prezenței militare a NATO în regiunea Mării Negre este extrem de important și este „singura modalitate prin care Rusia poate fi descurajată să întreprindă acțiuni agresive”.

Lasă un răspuns