Ivo BOBUL: muzica bună este întotdeauna la modă

0c6c01af28e86657cc5e597db1093ee2_370_297_f

Artistul poporului din Ucraina, Ivo Bobul, câteodată își aduce aminte de „meseria” din tinerețe: de a cânta în restaurant, desigur la invitația unui anumit public.

Și, iată, zilele acestea slăvitul nostru bucovinean, împreună cu interpreta Anastasia Lavrinenko, a susținut un concert în restaurantul „Zatyșok” („Liniștea”) din Cernăuți. Artiștii din capitală au cântat din tot sufletul, creând o adevărată atmosferă de relaxare pentru micul public. Anastasia Lavrinenko a recunoscut că a fost un concert ca din poveste. „Îmi vine greu să descriu emoțiile și sentimentele pe care le-am încercat. Mi-i inima plină de iubire și cuvintele sunt de prisos”, a notat artista în pagina sa de Facebook.

În fața unui public mic sau mare, Ivo Bobul se prezintă așa cum trebuie s-o facă un cântăreț exigent față de sine și cu respect față de cei care îl ascultă. El este ferm convins că muzica bună este întotdeauna la modă. Un cântec bun are întotdeauna și un text bun, or, limba este un instrument sacral din cele mai vechi timpuri. Ivo Bobul se pronunță categoric împotriva culturii de masă. „Sunt solicitat foarte rar și de aici fac concluzia că trăiesc într-o țară unde nu trebuiesc nimănui. Sunt întrebați oamenii lipsiți de cultură, fără voce și fără har. Cultura de masă face sufletul omului ca o plastilină, din care poți lipi orice dorești”, a constatat cu regret artistul poporului și a accentuat cu fermitate: „Fiecare țară își are melosul ei. Ucraina – de asemenea. Eu mă țin de acest principiu în creația muzicală. Cânt și în limba ucraineană, și în limba română, căci prin venele mele curge sânge a mai multor popoare. Unora le place, altora – nu, însă m-am convins că de la concertele mele oamenii ies mai bogați sufletește”.

Lasă un răspuns