Jens Stoltenberg: Ușile NATO sunt deschise pentru Ucraina  (video)

Screenshot_1

„Consilierii NATO vor lucra în Ucraina pentru asigurarea drepturilor minorităților naționale”

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că ușile Alianței sunt deschise pentru Ucraina. El a spus acest lucru în timpul discursului  de astăzi ținut în Rada Supremă.

„Ca stat suveran Ucraina are dreptul de a alege propriile sisteme de securitate. Ușile NATO rămân deschise», a spus Stoltenberg.

Potrivit lui, țările care aspiră la  Alianța Nord-Atlantică  trebuie să depună eforturi mari și să realizeze reforme serioase.

„Apartenența la NATO este decizia membrilor Alianței NATO și a celor care vor să se alăture.  Alte țări din afara  nu au drept de veto. Împărțirea sferelor de influență ține de domeniul  trecutului», a spus Jens Stoltenberg.

El a adăugat că consilierii NATO vor lucra în Ucraina pentru a implementa principiile și cele mai bune practici euro-atlantice pentru consolidarea statului de drept, asigurarea drepturilor minorităților, combaterea corupției și asigurarea faptului că toate aspectele vieții publice sunt deschise și transparente, iar instituțiile ucrainene vor sluji intereselor cetățenilor ucraineni.

Добавить комментарий