Kaspruk: Modernizarea pistei Aeroportului din Cernăuți va costa circa 500 milioane grivne

1527669816_dsc_0066

Întreținerea pistei de decolare și aterizare a Aeroportului Internațional Cernăuți este prea costisitoare. Prin urmare, Consiliul orășenesc Cernăuți consideră că terenul pentru rularea avioanelor trebuie să intre în posesia statului, iar cheltuielile de întreținerea acoperite de la bugetul de stat. Despre aceasta a declarat primarul orașului Cernăuți Oleksii Kaspruk, în timpul unei întâlniri cu reprezentanții posturilor de TV din Bucovina.

„Întreținerea pistei este destul de costisitoare. Mai întâi de toate este nevoie de 100 de milioane de grivne. Apropo, în bugetul orășenesc deja dispunem de aceste fonduri. În general, modernizarea și prelungirea pistei aeroportului va costa circa 500 milioane grivne. De exemplu, conducerea municipiului Suceava a alocat în aceste scopuri 50 milioane euro”, a precizat Kaspruk.

Reamintim că săptămâna trecută ministrul adjunct al Infrastructurii din Ucraina Viktor Dovgan a anunțat că pentru modernizarea pistei de decolare și aterizare a Aeroportului Internațional Cernăuți statul va aloca o jumătate de miliard de grivne, iar în viitor va construi un nou terminal.

 

Lasă un răspuns