Kiev: protest al extremiștilor de dreapta împotriva corupției

nk

La Kiev, sute de persoane au participat la o manifestație organizată de gruparea de extrema dreaptă „Garda Națională”, la care s-a cerut judecarea persoanelor implicate aparent într-un recent scandal de corupție în armată. În ultimul raport al Departamentului de Stat privind drepturile omului în lume, „Garda Națională” este catalogată drept „grupare naționalistă care promovează un discurs al urii”.

Recent, presa ucraineană a dezvăluit că fiului unui apropiat al președintelui Petro Poroșenko organizase o rețea prin care importase ilegal din Rusia echipament militar, în 2015. Se pare că în această rețea era implicată și o firmă a președintelui Poroșenko.

Rețeaua fusese organizată de Ihor Hladkovski, fiul fostului adjunct al secretarului Consiliului Național pentru Securitate și Apărare, suspendat între timp din funcție, de președintele Poroșenko. Echipamentul miliar, adus ilegal din Rusia, a fost cumpărat de armata ucraineană, la prețuri mult peste cel al pieței, iar din relatările de presă a reieșit că responsabilii din armată știau despre proveniența echipamentului.

La două zile după ce s-au publicat aceste informații, într-o relatare postată pe YouTube, președintele Poroșenko a anunțat deschiderea unei anchete oficiale.

Добавить комментарий