Kiev: Proteste violente împotriva deschiderii pieței funciare (video)

Screenshot_1

Peste o mie de persoane  din toate regiunile Ucrainei protestează astăzi în fața Radei Supreme de la Kiev împotriva legii privind deschiderea pieței funciare,  lege care urmează să fie votată astăzi în Parlament. Între protestari și poliție a izbucnit o dispută violentă. Joi poliția din Kiev a sporit măsurile de securitate pentru a asigura desfășurarea pașnică a acțiunilor de protest planificate în capitală.

De menționat că prin adoptarea respectivului proiect de lege Ucraina deschide piața funciară, spre marea nemulțumire a  fermierilor și proprietarilor de de terenuri agricole.

Președintele  Volodymyr Zelenskyi, a dispus anterior elaborarea și înaintarea spre examinarea Parlamentului a proiectului de lege prin care va permite străinilor să achiziționeze terenurile agricole din Ucraina. Potrivit lui Zelenskyi, reforma funciară este îndreptată spre dezvoltarea fermelor și apărarea intereselor micilor proprietari, nimeni nu va fi privat de pământ.

Reamintim că Uniunea Europeană susține intenția Kievului de a liberaliza piața funciară din Ucraina, considerând că e o măsură care va valorifica potențialul imens al economiei ucrainene.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns