Klimkin: Etnicii maghiari  trebuie să înţeleagă că sunt cetăţeni ucraineni

epa05340364 Foreign Minister of Ukraine, Pavlo Klimkin speaks during a press conference after talks with German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier (not pictured) at the German Foreign Ministry in Berlin, Germany, 01 June 2016. Klimkin is on an official visit to Germany.  EPA/BERND VON JUTRCZENKA

La discuțiile interguvernamentale cu partea maghiară  Ucraina va insista asupra necesității studierii limbii ucrainene de către locuitorii Transcarpatiei, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, la o conferință de presă de la Kiev.

„Scopul nostru este de a ajuta (etnici maghiari n.r.) să ajungă la un anumit nivel de competenţă în însuşirea  limbii ucrainene şi să înţeleagă cetăţenii cărui stat sunt. În caz contrar, ei vor fi discriminaţi în raport cu ceilalţi cetăţeni. Aceasta va fi o linie roșie fundamentală în discuțiile noastre de mâine”, a spus Klimkin.

Reamintim că  pe 22 iunie va avea loc o întâlnire interguvernamentală la nivel înalt între reprezentanții Ucrainei şi Ungariei pe marginea Legii Învăţământului.  Este prima întâlnire la nivel înalt de la începutul disputei pe marginea articolului lingvistic din Legea Învăţământului.

Lasă un răspuns