Klimkin: Trebuie să introducem dubla cetățenie cu toate țările, cu excepția Rusiei

klimkin

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a declarat pentru Censor.net.ua că Ucraina ar trebui să introducă dubla cetățenie cu toate țările, cu excepția țării agresoare – Rusia, dar astăzi nu există un consens politic în această privință.

„Avem nevoie de un consens politic. Trebuie să începem o discuție serioasă cu privire la introducerea dublei cetățenii, cu excepția Rusiei! Deoarece suntem în stare de război, nu putem vorbi de introducerea dublei cetățenii cu Rusia”, a spus P. Klimkin.

De asemenea, ministrul a anunţat cifrele aproximative ale cetăţenilor ucraineni care deţin deţin paşapoarte ale ţărilor vecine.

„Avem  cifre referitoare la Ungaria și în România. Este vorba de  zeci de mii  de cetăţeni”.

Klimkin a menţionat că Ministerul de Externe   discută cu o  serie de parlamentari pe marginea unui proiect de lege privind dubla cetățenie.

„Noi elaborăm propuneri. Comunic cu mai mulți deputați.  Nu pot spune exact când se va întâmpla. Acest lucru necesită o discuție. Nu ştiu dacă v-om reuşi până la alegeri. Elaborarea proiectului şi discuţiile pot dura câteva luni.  E clar care ar trebui să fie criteriile. Dar această discuție nu ar trebui să fie una politică, ci publică. Societatea trebuie să sprijine acest lucru”, a spus Klimkin.

 

Lasă un răspuns