Kolomoiski propune ca Zelenski să anunțe default-ul Ucrainei

picture2_kolomojskij-predl_353645_p0

Miliardarul Igor Kolomoiski consideră că președintele Vladimir Zelenski ar trebui să renunțe la plata datoriei externe și să anunțe default-ul Ucrainei. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat ziarului Financial Times, publicat duminică, 26 mai.

„În opinia mea, ar trebui să procedăm cu creditorii noștri, așa cum a procedat Grecia în 2015. Grecia a devenit prima țară dezvoltată care nu a plătit creditul FMI, chiar dacă și temporar. Acesta este un exemplu pentru Ucraina”, a spus Kolomoiski.

Igor Kolomoiski consideră că nu este nimic grav în incapacitatea de plată a Ucrainei: „De câte ori a declarat default Argentina? Și nimic, a fost restructurată“.

Potrivit lui, victoria recentă a lui Zelenski la alegerile prezidențiale denotă că cetățenii ucraineni au obosit de reformele economice cerute de FMI.

„Dacă Zelenski va asculta Occidentul și nu va lua propriile decizii, el va ajunge ca Poroșenko. El va avea aceleași ratinguri – de 5, 10, 15% în loc de 73%”, a spus Kolomoiski.

De asemenea, Igor Kolomoiski consideră că SUA și UE ar trebui să taie complet datoriile externe ale Ucrainei ca plată „pentru suferința țării în lupta împotriva Rusiei”.

„Acesta este jocul vostru, geopolitica voastră. Nu vă interesează Ucraina. Vreți să dăunați Rusiei, iar Ucraina este doar o scuză”, a subliniat el.

Lasă un răspuns