Kolomoiskyi despre războiul din Donbas: Un conflict civil intern

ko

Oligarhul ucrainean,  Igor Kolomoiskyi, a numit  agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei din Donbas „un conflict civil intern”. Opinia a fost exprimată într-un interviu acordat pentru Novoe vremea (Timp Nou), notează Libertatea Cuvântului.

„Ceea ce s-a întâmplat în Donbas este un conflicit civil intern”, a spus el.

Potrivit lui Kolomoiskyi, conflictul din Donbas nu este „inspirat de  Rusia”, în ciuda prezenței echipamentului militar rus, precum și a personalului militar rus.

„Tehnica rusă este acolo. Atâta timp cât există un conflict, va exista și tehnica rusă. Aceasta este realitatea vieții. De partea cealaltă,  noi avem tehnică americană. Noi avem Javeline”, spune oligarhul.

El a adăugat că Statele Unite au furnizat Ucrainei echipament militar „pentru a sprijini conflictul din Donbas”, deoarece acest conflict „este convenabil americanilor  pentru a menține  sancțiunile împotriva Rusiei”.

„Acest lucru se întâmpla în cazul președintelui anterior. Actualul președinte (Donald Trump  n.r.), are un punct de vedere diferit, dar acum nu știe cum să iasă din această situație”, spune Kolomoiskyi.

 

Potrivit presei ucrainene, oligarhul Kolomoiskyi a sprijit  candidatura comediantului Volodymyr Zelenskyi la alegerile prezidențiale din 2019. Aflat în conflcit cu ex- președintele Poroșenko, oligarhul Igor Kolomoiskyi s-a stabilit pentru o perioadă în Israel. După alegerea lui Zelenskyi în funcția de președinte, acesta a revenit în Ucraina.

 

Lasă un răspuns