Krasnoselki dezminte implicarea locuitorului Transnistriei în incendierea Sediului Uniunii Maghiarilor din Ujgorod

transnistria

Într-un interviu acordat Evropeiska Pravda (Adevărul Ucrainean), liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a dezminţit informaţia  precum că un locuitor al republicii nerecunoscute ar fi organizat incendierea  Sediului Uniunii Maghiarilor  din Ujgorod,  regiunea Transcarpatia. Amintim că în luna  martie 2018, șeful Administrației Regionale de Stat Transcarpatia, Genadi Moskal, a declarat că organizatorul incendiului este un rezident al Transnistriei, care a acționat conform instrucțiunilor FSB și imediat după  comiterea crimei a fugit acasă.

„A fost vorba de o simplă trăncăneală pentru că nu a fost furnizată nici o dovadă.  Încazul dacă era adevărat, atunci ce au întreprins ambasadorul Ucrainei în Moldova sau reprezentantul Ucrainei în Transnistria? De ce pe parcursul anului nu a existat nici o adresare din partea lor? De ce Ucraina nu a făcut public numele  acestui cetățean şi de ce nu a existat a  cerere de extrădare?” – a spus Krasnoselski.

El a adăugat că  Transnistria  este  gata în orice moment  să predea  justiţiei ucrainene  infractorii care încearcă să se ascundă pe teritoriul ei.

„Dacă o astfel de persoană a săvârșit o crimă în Ucraina și încearcă să se ascundă  la noi, atunci  trimiteţi materialele și îl vom condamna aici, dacă o merită. Cât despre cazul din Ujgorod, pur și simplu nu era adevărat „, a adăugat Krasnoselski.

Reamintim că la Ujgorod a fost incendiat Sediul Uniunii Maghiarilor  din Ujgorod, Transcarpatia Incendiul s-a produs în jurul ore 3 în noaptea de 26 spre 27 februarie 2018. Iniţial se anunţa că patru indivizi au aruncat în fereastra sediului sticle cu amestec inflamabil, care a dus la apariția incendiului. Flăcările au distrus mobilierul și o parte din bunuri pe o suprafață de 25 de metri pătrați. Sediul „Societății Culturii Maghiare” de la Ujgorod a mai fost incendiat pe 4 februarie 2018. Doi indivizi au aruncat un cocktail Molotov în fereastra clădirii. În martie 2018 guvernatorul regiunii Transcarpatia declara că incendiile ar fi fost puse la cale de serviciile speciale rusești.

Lasă un răspuns