Kuleba: Legea privind învățământul mediu general din Ucraina nu va fi modificată

23 09 2020 LC site KULEBA

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, înainte de întâlnirea cu omologul maghiar Péter Szijjártó în regiunea Transcarpatică, a declarat că Legea privind învățământul mediu general din Ucraina nu va fi modificată, notează „Libertatea Cuvântului” cu referire la Interfax-Ucraina.

„În repetate rânduri am subliniat că nu vom modifica Legea privind învățământul mediu general din Ucraina, la capitolul educația în limbile minorităților naționale. Am implementat deja toate recomandările Comisiei de la Veneția. Trebuie să discutăm cum vom elimina acele fenomene negative (vorbind diplomatic), care au venit din partea  maghiară începând cu 2017, după adoptarea legii”, a spus Dmytro Kuleba.

Ministrul  ucrainean a adăugat că „vizita noastră de astăzi nu va aduce  nimic  senzațional, dar aceasta  reprezintă un alt pas foarte important în aprofundarea relațiilor diplomatice în interesul Ucrainei și în interesul Europei în general”.

„Știți poziția mea: cred că orice minoritate națională este o realizare a Ucrainei, un avantaj al Ucrainei. Și sunt fericit că avem români, maghiari, polonezi, slovaci, alți reprezentanți ai minorităților naționale care îmbogățesc societatea noastră. Tot ce ne dorim este ca ei să-și păstreze identitatea, dar în același timp să fie integrați în societatea ucraineană și să se simtă parte integrantă a acesteia. Iar pentru aceasta trebuie să cunoască limba ucraineană», a explicat  Dmytro Kuleba înaintea întâlnirii din regiunea Transcarpatică cu ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó.

Libertatea Cuvântuluiwww.lyberti.com

Добавить комментарий