La Chișinău a început trilaterala Moldova-Ucraina-Georgia, pe teme de securitate și integrare în UE

images_cms-image-000040069

La inițiativa Președinților Parlamentelor R. Moldova, Georgia și Radei Supreme a Ucrainei, astăzi, la Chișinău, are loc Conferința interparlamentară „Georgia, R. Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”, transmite curentul.md

La Conferință participă reprezentanți ai 11 Parlamente, inclusiv șase președinți ai Legislativelor din Georgia, Ucraina, Regatul Suediei, Regatul Norvegiei, Republicii Lituania și Republicii Letonia, în total fiind circa 150 de oficiali, experți și diplomați.

În cadrul reuniunii vor fi dezbătute probleme legate de dezinformare, securitate informațională, energetică și provocări actuale comune, creșterea economică și supremația legii în cadrul Parteneriatului Estic, în cadrul a patru panele de discuții.

Printre vorbitori vor fi expertul Centrului Eurasia, Inițiativa Europa Viitoare și Centrul Scowcroft pentru Strategie și Securitate a Consiliului Atlantic, Michael Carpenter și președinta Saeima Republicii Letonia, Ināra Mūrniece. Panelul va fi moderat de directoarea asociată a Centrului Eurasia din cadrul Consiliului Atlantic, Geysha Gonzalez.

În marja întrunirii, Președinții Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei vor semna o declarație comună prin care se angajează să-și unească eforturile pentru promovarea unor politici comune de apărare și securitate.

Lasă un răspuns