La Muzeul Satului din București sunt expuse o sută de imagini despre Bucovina, surprinse de o sută de fotografi

Afis2-1500-787x1024

Expoziția „Bucovina la Centenar: o sută de fotografi — o sută de imagini despre Bucovina” a fost vernisată miercuri în Sala Gheorghe Focșa a Muzeului Satului din București de către Asociația Foto „Bucovina FOTOgenică” din Câmpulung Moldovenesc. Fotografiile cu și despre Bucovina pot fi admirate de vizitatorii Muzeului Satului din București până pe 13 octombrie și vor fi expuse la Cernăuți pe 15 noiembrie.

„Bucovina e minunată în orice fotografie, ori că e făcută de un profesionist, ori că e făcută de un turist. E una dintre zonele din România unde lumea satului a rămas foarte puțin alterată în ultimul secol. Sunt foarte multe tradiții — avem o fotografie cu ultimul meșter care confecționează bundițe cu blană de dihor, nu doar le asamblează, toate fazele de fabricație, pornind din componente, până la produsul final. Mai avem ceramica neagră din Marginea, mocănița care ne-a însoțit în ultimul secol, meșteri populari din care, din păcate, unii nu mai există, Bucovina iarna, care e o minune, herghelia de cai huțuli de la Lucina, dansuri populare din Bucovina, floarea de colț, Rarăul, Pietrele Doamnei, ursul”, a declarat, miercuri, Ovidiu Ștefeligă, președintele Foto-clubului „Bucovina FOTOgenică”.

Expoziția are loc cu ocazia marcării împlinirii a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu România, în cadrul unei inițiative demarate în decembrie 2018, cele 100 de lucrări fiind expuse în România și în Ucraina. Fotografiile au fost adunate într-o jumătate de an, 10 dintre ele provenind de la cei 10 membri ai Fotoclubului „Bucovina FOTOgenică”, restul de 90 aparținând unor fotografi români și străini, notează Agerpres.

Добавить комментарий