La Odesa au început exercițiile militare americano-ucrainene „Sea Breaze — 2018”

630_360_1499681285-6961

La Odesa au început astăzi exercițiile militare americano-ucrainene „Sea Breeze — 2018”, care au anul acesta ca temă „Efectuarea unei operațiuni maritime naționale de securitate într-o regiune aflată în criză”.

După cum a informat, la ceremonia de deschidere a exercițiilor, comandantul Forțelor Maritime Militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Igor Voroncenko, la exerciții vor lua parte militari din 19 țări, efectivul total al militarilor va depăși 2.000 de persoane. Componenta maritimă a exercițiilor este alcătuită din 30 de nave și de șalupe, inclusiv un submarin turcesc; componenta aeriană include peste 20 de aparate de zbor. Particularitatea exercițiilor de anul acesta constă în faptul că dirijarea tuturor componentelor exercițiilor se va realiza de la bordul navei de stat-major a Forțelor Maritime Militare ale SUA, nava amiral a Flotei VI a Forțelor Maritime Militare ale SUA, „Mount Whitney”, vas care participă pentru prima dată la aplicațiile „Sea Breeze”.

La baza statului-major multinațional al exercițiilor se află efectivul recent creatul comandament maritim al Forțelor Maritime Militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Principalele obiective ale exercițiilor le vor constitui acțiunile de apărare anti-aeriană și anti-navă, debarcarea desantului maritim, manevrarea tactică. Exercițiile se desfășoară în regiunile Odesa și Mykolaev, precum și în poligoanele din N-V Mării Negre, notează Rador.

Добавить комментарий