La Stălinești a fost marcată Ziua Internațională a Poeziei (FOTO)

100_2253

În Căminul cultural din Stălinești, a fost marcată Ziua Internațională a Poeziei. La această măsură, a fost invitat poetul popular, deținătorul premiului literar – muzical  Stepan Sabadaș – Sergiu Bespalco.

„Poezia este hrana noastră spirituală” – cu această frază poetul a deschis măsura propriu zisă, apoi a povestit amănunțit despre cele patru plachete de versuri ale sale, când și unde au văzut lumina tiparului și din fiecare carte, a recitat câte un vers.

Cristina Cecan, eleva școlii locale, care a participat la concursul raional în cinstea poetului național Taras Șevcenco, unde a ocupat un loc de cinste, a recitat un fragment din creația Marelui Poet, fiind primită cu multă căldură de cei prezenți.

Și alți elevi au recitat versuri și au discutat împreună cu poetul despre arta frumosului – Poezia.

La această măsură, a fost invitat încă un poet stălineștean – Petru Mițnei, care din păcate n-a avut posibilitate să participe, dară vreau să menționez, că dumnealui anul acesta a împlinit 50 de ani de la prima publicație în revistele și ziarele raionale și regionale.

Această măsură de suflet sperăm, că a lăsat o amprentă pozitivă în inimile celor prezenți și acelor, care v-or citi lucrările poeților stălineșteni.

Irina  MIȚNEI, profesoară a CIE Stălinești.

100_2245 100_2251

Lasă un răspuns