La Suceava a fost dezvelit bustul lui Iancu Flondor (FOTO)

DSCN6080

Sâmbătă, 27 octombrie 2018, la Suceava a fost dezvelit bustul de bronz al lui Iancu Flondor, un om politic din Bucovina născut la data de 16 august 1865 în orașul Storojineț în familia boierului român Gheorghe cavaler de Flondor.

După cum transmite publicația Monitorul de Suceava, bustul a fost amplasat în centrul Sucevei, lângă Palatul Administrativ, în cadrul unei ceremonii organizate de Consiliul Județean.

Monumentul a fost sfințit de preoți și a fost oficiată și o slujba de comemorare. La eveniment au participat autorități sucevene, în frunte cu primarul Sucevei, Ion Lungu și președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, dar și politicieni. Bustul a fost realizat în cadrul unui proiect realizat de Primăria Suceava și Consiliul Județean.

Potrivit istoricilor români, din inițiativa lui Iancu Flondor, s-a întrunit, la Cernăuți, Marea Adunare Națională Română, care s-a proclamat, apoi, Adunare Constituantă. O lună mai târziu, pe 28 noiembrie 1918, Congresul General al Bucovinei  a votat „unirea cu Regatul României”.

DSCN6063-1024x768 DSCN6086-1024x768

Добавить комментарий