La Tărăsăuți, raionul Noua Suliță, ar putea izbucni un scandal din cauza terenului

Screenshot_1

Jurnaliștii nouasulițeni scriu la figurat că satul Tărăsăuți, este ca un butoi de pulbere care poate exploda de la cea mai mică scânteie. În această localitate din raionul Noua Suliță, poate izbucni în orice clipă un uriaș scandal din cauza terenului. Locuitorii satului sunt indignați de faptul că propriul lor pământ este repartizat unor persoane străine.

Potrivit lui Igor Cohala, Primarului satului Tărăsăuți, pe parcursul anilor 2016-2017 comitetului executiv al consiliului sătesc a primit din partea Direcției principale a Cadastrului Geologic de Stat în regiunea Cernăuţi, 72 de înștiințări referitor la transferarea în proprietatea unor indivizi necunoscuți a terenurilor localnicilor aflate în afara localității. Primăria satului Tărăsăuți este neputincioasă căci, formal, Direcția Cadastrului Geologic de Stat procedează conform legii.

În cazul în care direcția respectivă va decide transferarea acestor terenuri, localnicii vor rămâne fără pășune pentru animale, adică vor pierde 140 hectare de teren, menționează Igor Cohala. Oamenii sunt revoltați de obrăznicia funcționarilor cernăuțeni și sunt gata să blocheze autostrada internațională Cernăuți-Chișinău. Pentru a potoli spiritele, șeful Consiliului raional Noua Sulița, Dmitro Vakariuk, a trimis o scrisoare șefului Direcției Cadastrului Geologic în regiunea Cernăuţi, în care îl îndeamnă să coordoneze toate întrebările legate de teren cu primăria satului Tărăsăuți, luând în considerare și opinia locuitorilor.

лист  по землі

Lasă un răspuns