Laborator de droguri descoperit în regiunea Ivano – Frankivsk. Valoarea dogurilor confiscate estimată la 50 milioane euro (foto)

n_6479_14101278

Ofițerii Serviciul de Securitate din Ucraina (SSU) au deconspirat un amplu laborator de cultivare şi creştere a plantelor de cânepă în regiunea  Ivano-Frankivsk, anunță serviciul de presă al SSU. Potrivit informațiilor oficiale, un localnic împreună cu un grup de complici a închiriat mai multe sere de legume într-o localitate din raionul Kosiv. În cadrul acţiunii speciale de investigaţie şi urmărire penală anchetatorii au constatat că, în serele care ocupau o suprafață de 4 hectare, infractorii cultivă și cresc soiuri de canabis de elită  în condiţii speciale de laborator improvizat, cu scop de comercializare. Clădirile  administrative au fost adaptate și tranfirmate în laboratoare  de fabricare a drogurilor.

În timpul operațiunii speciale, oamenii legii au reținut unul dintre organizatori și doi complicii de-ai săi, precum și douăzeci de lucrători, care asigurau funcționarea laboratorul de droguri. În sere, pe sol special erau plantate  aproximativ 100 de mii de plante de cânepă cu o greutate totală de circa 1000 de kilograme. Pe piața neagră valoarea estimativă a drogurilor confiscate este peste 50 milioane de euro.

Plantația era păzită de câini special antrenați și era  echipată cu sisteme moderne de încălzire, iluminare, irigare, senzori de măsurare a temperaturii și umidității și o rețea de supraveghere video centralizată. Muncitorii salariați și  paznicii lucrau în două schimburi și locuiau în clădirile din teritoriu unde era bucătărie și cantină.

58_main n_6479_60859856 n_6479_92664181

Добавить комментарий