Lavanda, ispita verii

lavanda-razmnozheniye-1

lavanda-razmnozheniye-1Lavanda este legată de ținutul Provence (sud-estul Franței). Ea e sufletul regiunii, iar câmpurile de lavandă se întind de la Alpi până spre Haute-Provence și Vaucluse.
Se spune că măcar o dată în viață trebuie să faci un drum prin Provence pentru a te lăsa învăluit de frumusețea câmpurilor de lavandă. Sunt locuri de care te poți îndrăgosti într-o singură clipă. Pentru locuitorii din aceste zone, levănțica este o adevărată resursă naturală. În prezent localnicii produc anual peste 170 tone de ulei esențial de lavandă. Denumirea de lavandă vine din latinescul lavare, care înseamnă a purifica, a curăța. Planta și au această proprietate, pe lângă multe alte beneficii.
De la sfârșitul lunii iunie până la începutul toamnei, lavanda ne învăluie cu parfumul ei delicat și suav. Se dezvoltă frumos în locurile însorite și călduroase, se adaptează oricărui tip de sol, cu condiția să fie bine drenat. Principalul pericol pentru lavandă este excesul de apă.
Infuzia (1-2 lingurițe cu plantă uscată la o cană cu apă fiartă) este benefică pentru alungarea stărilor nervoase și a insomniei. Când este înflorită, apicultorii francezi își aduc albinele în Provence. Mierea de lavandă este un produs apreciat – are gust și aromă speciale și e binefăcătoare pentru sănătate.
Unul dintre cele mai relaxante uleiuri de masaj este cel de lavandă. Pune zece picături de ulei volatil de lavandă în 250 ml de ulei obişnuit.
Pentru a alunga nesuferitele molii din șifonier, umple săculeți de pânză cu flori uscate de lavandă și pune-i în dulapul cu haine. Aceiași săculeți îi poți folosi în scop terapeutic. Pune-i sub pernă și te vor ajuta să dormi profund.
Produsele naturiste nu mai sunt un moft. Conțin , iar pielea devine mai fină și este hidratată suficient. Încearcă săpunul cu ulei esențial de lavandă!

Lasă un răspuns