Lavrov a promis că Rusia „nu va purta un război” cu Ucraina

ec66ef4c229b3fbbd90a7c298b62fd2c__1440x

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a promis luni că Kremlinul „nu va purta un război” cu Ucraina şi a adăugat că, pentru Moscova, relaţiile cu statul ucrainean sunt importante, informează EFE, citat de Agerpres.

„Nu vom purta un război cu Ucraina, vă promit”, a insistat Lavrov, într-un interviu cu ziarişti şi cititori ai cotidianului Komsomolskaia Pravda, transmis în direct pe pagina web a publicaţiei.

Lavrov a dat asigurări că Rusia nu luptă împotriva „regimului ucrainean”. „Împotriva regimului ucrainean luptă locuitorii rusofoni din Ucraina”, a spus el, aluzie la conflictul armat din estul ţării vecine.

„Avem relaţii cu statul ucrainean, care pentru noi sunt mai importante decât regimul care deţine puterea”, a adăugat Lavrov, reiterând că „este de neconceput faptul că Rusia ar putea declara război Ucrainei”.

În acelaşi timp, Lavrov a recunoscut că Rusia va răspunde cu fermitate oricărei „provocări ucrainene” la frontiera dintre cele două ţări. „Avem informaţii (…) că pe linia de demarcaţie a forţelor militarii ucraineni au concentrat circa 19.000 de oameni şi o cantitate importantă de armament greu, pentru care beneficiază de ajutorul instructorilor americani şi britanici”, a mai declarat şeful diplomaţiei ruse.

Lasă un răspuns