Leacuri pentru copii

652x450_123575-ce-partener-trebuie-sa-alegi-pentru-a-avea-copii-frumosi

 Ulei pentru masat burtica

652x450_123575-ce-partener-trebuie-sa-alegi-pentru-a-avea-copii-frumosiCopiii au tot felul de spaime şi pentru că zona de mijloc a corpului lor nu e încă suficient dezvoltată, spaimele se fac remarcate prin dureri de burtă. Copiii sunt iritaţi şi foarte sensibili. Masajul calmant cu ulei este foarte eficient şi micuţii se simt protejaţi. Şi balonările se vindecă cu acest masaj.

 Ulei împotriva spaimelor
Ingrediente: 30 ml ulei de migdale, 4 picături ulei eteric de mandarine, 2 picături ulei eteric de benzoe, 2 picături ulei eteric de miere, 1 picătură ulei eteric de fasole „Tonka”.

 Împotriva balonărilor

Ingrediente: 30 ml ulei de migdale, 2 picături ulei eteric de chimen, 1 picătură ulei eteric de anason, 1 picătură ulei eteric de fasole „Tonka”.
 Cum se procedează:
* Se amestecă uleiurile eterice cu uleiul de migdale.
* Se masează cu grijă burtica, în sensul acelor de ceasornic.
* Amestecurile ajung (fiecare) pentru circa 10 aplicări.
 Dacă este urgent:
Amestecaţi 1 picătură de ulei eteric de chimen cu 1 linguriţă de ulei de migdale sau de măsline şi masaţi uşor burtica copilului.

 Ceai împotriva durerilor de burtă

Copiii suferă frecvent de dureri de burtă, cauzele fiind dintre cele mai diferite: dureri de tip organic, dureri de “dor de casă”, dureri de “frica şcolii” etc. Ceaiul de mai jos este eficient, are gust bun şi calmează.

Little boy showing stomach pain, isolated on white

 Ingrediente: 1/4 de pahar de suc de mere (bio), 1 vârf de cuţit scorţişoară, câte 30 g de flori de muşeţel, frunze de roiniţă, seminţe întregi de fenicul, 200 ml apă.
 Cum se procedează:
* Se umple un sfert, cu suc de mere, un pahar mare (de 300 ml).
* Se mărunţeşte o linguriţă rasă de plante şi seminţe amestecate (pentru ca seminţele de fenicul să “elibereze” aroma vindecătoare) şi se opăresc cu apa clocotită.
* Se lasă să se infuzeze 10 minute.
* Se strecoară ceaiul peste sucul de mere din pahar.
* Se “condimentează” cu scorţişoara pisată, care are efect antispasmodic şi se lasă copilul să se bucure de savoarea lui.

 Ulei pentru prevenirea răcelii
Din cauză că sistemul lor imunitar nu a ajuns încă la “maturitate”, copiii sunt mai tot timpul răciţi. De aceea, întărirea şi susţinerea sistemului imunitar are o importanţă deosebită. Pentru aceasta, uleiurile eterice sunt un ajutor de nădejde.

Ingrediente (pentru circa 10 utilizări): 30 ml ulei de migdale, 2 picături ulei eteric de levănţică, 2 picături ulei eteric de mandarină, 2 picături ulei eteric de „Cajeput”, 1 picătură ulei eteric de benzoe.
Cum se procedează:
* Se amestecă uleiurile eterice cu uleiul de migdale şi se ung pieptul şi spatele copilului (peste 6 ani).
* Se îmbracă apoi copilul cu o cămaşă groasă sau cu un pulovăr de lână moale.

 Sirop de ceapă contra tusei
kashel-u-grudnogo-rebenka-2La prima vedere, combinaţia ceapă plus miere pare oarecum ciudată. Dar, cei ce au testat-o ştiu cât este de eficientă şi ce gust bun are. Tusea uscată iritantă se linişteşte şi devine productivă. Combinaţia este, deci, ideală în cazul tusei uscate sau persistente. Copiilor le place acest sirop în mod deosebit.
Ingrediente: 1 ceapă, 2 linguri miere (indiferent de care), 1 borcan cu capac.
 Cum se procedează:
* Se taie ceapa mărunt şi se pune în borcanul gol.
* Se toarnă peste ea mierea şi se închide borcanul imediat, fără să se amestece ingredientele. Se lasă să stea aşa câteva minute.
* După circa 20 de minute, la suprafaţă apare zeama, care se ia de câteva ori pe zi (câte o lingură) pentru calmarea tusei.

 Porţie cu porţie
Siropul acesta contra tusei se prepară uşor şi repede. El poate fi administrat copiilor începând de la 1 an. Nu preparaţi niciodată cantităţi mari, ci doar cât este necesar pentru o zi. Fiind mereu proaspăt, siropul îşi păstrează gustul şi eficienţa.

 

Добавить комментарий