Legea cu privire la limba  funcționarea limbii ucrainene poate fi abrogată

legeaa

Andrii Parubii: Poporul ucrainean nu va permite acest lucru. Pământul va arde sub picioarele lor!

Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Andrii Parubii, spune că țara se află în fața unor mari provocări. Parubii este foarte îngrijorat de    declarațiile echipei președintelui Volodymyr Zelenskyi privind necesitatea revizurii Legii cu privire la funcționarea limbii ucrianene ca limbă de stat.

„Am auzit ieri din nou cum reprezentanții președintelui, membrii echipei lui,  spun că  legea privind funcționarea limbii ucrainene trebuie abrogată . Vor să  anuleze cotele (la folosirea limbii n.r.), să anuleze decomunizarea. Din păcate, aceasta devine politica obișnuită a lor. Vreau să spun, atât în ​​numele Radei Supreme cât și a guvernul: poporul ucrainean nu va permite acest lucru. Pământul va arde sub picioarele lor «, a declarat Parubii vineri la ședința Parlamentului.

„Prin urmare, trebuie să fim  uniți în fața provocărilor cu care se confruntă Ucraina. Trebuie să stăm  umăr la umăr. Sunt sigur: revanșa nu va trece «, a subliniat Parubii.

Reamintim că  Rada Supremă a Ucrainei a adoptat în doua lectură la 25 aprilie  2019 legea privind „utilizarea obligatorie a limbii ucrainene în toate domeniile vieții”. Un total de 278 de deputați, față de un minim cerut de 226, a votat pentru această lege care extinde cotele de folosire a limbii ucrainene în massmedia și face mai strictă folosirea ucrainenei în cadrul oficial. Legea prevede ca fiecare  cetățean al Ucrainei trebuie să cunoască limba de stat. De asemenea,  site-urile și ziarele  sunt obligate să aibă și o versiune în limba ucraineană. Pentru încălcarea legii se introduce pedeapsa administrativă, iar „pentru umilirea publică și nerespectarea limbii de stat”, răspunderea penală.

Добавить комментарий