Legea dublei cetățenii. Dmytro Kuleba comentează inițiativa lui Zelenskyi (video)

30_main

https://fb.watch/41LuEunnS4/

Ucraina intenționează să adopte o politică liberală privind dubla cetățenie, dar cu anumite restricții pentru  anumite categorii de cetățeni. Anunțul a fost făcut vineri, 5 martie, de către  ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, în cadrul unui briefing online.

„Lucrăm cu deputații la respectivele schimbări legislative. Există o excepție. Avem  un stat agresor, cu care nu poate fi vorba de nicio dublă cetățenie. Planificăm să permitem dublă cetățenie, cu statele Uniunii Europeane, cu țări prietenoase nouă, iar lista acestor țări va depinde de anumite criterii”, a spus Dmytro Kuleba.

Reamintim că joi, 4 martie, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, a semnat Decretul Nr-85/2021 al Consiliului Național de Securitate și Apărare privind aplicarea „măsurilor urgente de combatere a amenințărilor la adresa securității naționale în domeniul cetățeniei”.

Șeful statului ucrainean a dispus ca Guvernul să prezinte în Rada Supremă, în termen de șase luni, un proiect de lege privind reglementarea chestiunii dublei cetățenii.

Noua lege îi va obliga pe cetățenii Ucrainei să declare binevol despre deținerea cetățeniei altui stat. În același timp, cetățenii care dețin pașapoarte străine li se va interzice accesul la informaţii secrete de stat, ocuparea de funcții publice, calitatea de membru al unui partid politic și  desfășurarea de campanii electorale.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий