Liderii țărilor G7,  în declarația finală a summit-ului vor să-și anunțe angajamentul de a oferi sprijin nelimitat Ucrainei pentru apărarea ei împotriva agresiunii ruse

27 06 2022 F 1

Despre aceasta scrie „Evropeiska pravda”, referindu-se la Bloomberg, care a luat cunoştinţă de proiectul declarației. „Vom continua să oferim sprijin financiar, umanitar, militar și diplomatic și vom fi de partea Ucrainei atât timp cât este necesar”, se arată în document. Această formulare este importantă pe fondul declarațiilor din partea unor ţări aparte, în special a Germaniei și Franței, despre negocierile deschise privind încetarea focului dintre Ucraina și Rusia.

În afară de aceasta, potrivit Bloomberg, liderii G7 discută despre posibilitatea utilizării veniturilor fiscale pentru a sprijini Ucraina.

După cum s-a comunicat, în Germania a început duminică summit-ul liderilor „Grupului celor Șapte”. Liderii Statelor Unite, Canadei, Germaniei, Franței, Marii Britanii, Italiei și Japoniei s-au întrunit în Castelul Elmau din Alpii Bavarezi. Înainte de summit, Premierul britanic, Boris Johnson, a avertizat împotriva slăbirii sprijinului pentru Ucraina, menționând că țara își apără acum nu numai propria libertate. Premierul britanic, împreună cu Președintele francez, Emmanuel Macron, văd temeiuri pentru atingerea unui punct de cotitură în războiul din Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий