Liderul „Patriarhiei de la Kiev” a dat în judecată Ministerul Culturii

28_main

Liderul „Patriarhiei de la Kiev” Filaret Denisenko consideră că acțiunile Ministerului Culturii și ale Ministerului Justiției privind anularea BOU-PK sunt ilegale.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei de la Kiev Filaret Denisenko în cadrul conferinței de presă care a avut loc la reședința sa la 31 iulie 2019 a declarat că a depus în instanţă o cerere împotriva Ministerului Culturii. Înregistrarea video a conferinței de presă a fost publicată pe pagina oficială de Facebook a BOU-PK.

În particular, Filaret Denisenko a spus că „Mitropolitul Epifanie a convocat sfântul sinod pe 27 iulie, la care s-a decis să fie creată nu numai o comisie pentru lichidarea BOU-PK, ci și să transfere toată proprietatea BOU-PK Mitropoliei Kievului (BOaU – n.red.). Fără acordul nostru și fără permisiunea noastră”.

Liderul BOU-PK a subliniat că este preocupat în special de faptul că „Ministerul Culturii și Ministerul Justiției au decis anularea Patriarhiei de la Kiev”.

El a amintit că „ei nu au acest drept, pentru că nu am apelat la ei cu privire la lichidarea Patriarhiei de la Kiev. Și fără adresarea patriarhului, sau a conducătorului eparhiei, Ministerul Culturii și Ministerul Justiției nu au avut dreptul să anuleze BOU-PK și să o reînregistreze în subordinea BOaU”.

Acesta este motivul pentru care Filaret susţine că „a dat în judecată Ministerul Culturii care a în mod ilegal a anulat înregistrarea Patriarhiei de la Kiev și a Bisericii Ortodoxe din Ucraina a Patriarhiei din Kiev”.

Filaret a subliniat că „fără acordul conducătorului eparhiei și al Întâistătătorului Patriarhiei de la Kiev, Ministerul Culturii și Ministerul Justiției nu aveau dreptul să anuleze înregistrarea BOU-PK, dar au făcut-o. Prin urmare, considerăm că acțiunile lor sunt ilegale”.

Amintim că mai devreme Ministerul Culturii a confirmat oficial lichidarea Patriarhiei de la Kiev.

Добавить комментарий