Lipsă acută de vaccin antigripal

VACCINARE - VIRUS A(H1N1) - INSTITUTUL MATEI BALS - 9 IANUARIE

Regiunea Cernăuţi nu este asigurată cu vaccinuri antigripale. Despre aceasta a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă directorul-adjunct al Departamentului regional de Ocrotire a Sănătăţii, Maria Polişciuk.

Vaccinul împotriva gripei de producţie franceză nu a ajuns în vânzare. Recent a primit avizurile necesare vaccinul adus din Coreea, dar acesta nu a ajuns încă în reţeaua farmaceutică. S-a creat o situaţie neclară, spune Maria Polişciuk. În toată lumea sunt utilizate aceste vaccinuri care sunt aprobate de OMS, iar noi pierdem timpul preţios. Farmaciile din regiune n-au primit. „Noi credem că este greşit, spune Maria Polişciuk. întreaga lume utilizează aceste vaccinuri, ele sunt aprobate de către OMS, iar noi pierdem timpul preţios”.

Ministrul Ocrotirii Sănătăţii din Ucraina, Uliana Suprun, declară că ministerul pe care-l conduce nu are nici o influenţă asupra acestui proces. Între timp, numărul persoanelor afectate de gripă este în creştere alarmantă. Conform datelor oficiale, doar în ultima săptămână a lunii octombrie numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă şi viroze respiratorii acute a fost de circa 160 mii de persoane, majoritatea dintre care sunt copii.

Lasă un răspuns