Lista țărilor care vor cere pașaportul COVID!

360_240_1612409202-525

În scurt timp, pașaportul Covid ar putea deveni obligatoriu nu doar pentru cei care călătoresc. Guvernul de la Londra ia în calcul ca pașaportul care atestă imunizarea anti-COVID să fie cerut şi la intrarea în pub-uri şi în supermarket. Israelul a anunţat deja planul de a introduce astfel de reguli chiar de luna aceasta.

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab, a fost cel care a lansat ideea folosirii interne a paşaportului pentru vaccin. Propunerea nu pare să fie pe placul multor colegi din guvern, scriu jurnaliştii din Marea Britanie. Însă premierul Boris Johnson susține că testarea rapidă ar putea fi calea către redeschiderea societăţii.

Israelul face însă paşi importanţi în introducerea paşaportului de vaccinare pe plan intern. De pe 21 februarie, doar cetăţenii care au ambele doze de vaccin făcute şi aşa-numitul paşaport verde digital vor putea merge la teatru, cinematograf, la sala de fitness sau la restaurant.

State precum Spania, Italia, iau tot mai mult în considerare utilizarea paşaportului Covid. Mai mult, Suedia şi Danemarca au anunţat deja certificate electronice care să le permită oamenilor să călătorească în străinătate şi să ia masa în restaurante. Belgia, Germania, Franţa, se opun deocamdată unui astfel de document.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий