Lloyd Austin: „Ucraina face progrese în regiunea Herson, s-a produs „un fel de schimbare în dinamica luptelor”

3 10 2022 Ф 1

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, şi-a expus viziunea asupra situației de pe frontul ruso-ucrainean într-un interviu pentru CNN. Austin a atribuit această schimbare abilităților militarilor ucraineni și utilizării strategice de către ei  a armelor furnizate de aliații SUA și NATO, inclusiv aplicarea sistemelor de rachete HIMARS extrem de mobile. „Ceea ce vedem acum este o schimbare clară în dinamica luptei”, a spus Austin. Au obținut rezultate foarte bune în regiunea Harkiv și au decis să profite de noi oportunități. În regiunea Herson luptele decurg mai încet, dar Forțele Armate ale Ucrainei fac progrese”.

Austin a subliniat că forțele ucrainene au aplicat „astfel de tehnologii precum HIMARS” și le-au folosit „în modul corect” pentru a „îndrepta atacuri asupra logisticii și punctelor de comandă, ceea ce reduce în mod semnificativ  capacităţile ruşilor”. Astfel, ucrainenii „au schimbat dinamica, iar asta a creat o oportunitate de manevră”, a adăugat el.

Întrebat de ce SUA nu au livrat armele cu rază mai lungă de acțiune cerute de Kiev, Austin a răspuns că vorbește cu omologul său ucrainean, ministrul Apărării Oleksii Reznikov, „în mod regulat” și consideră că SUA „au furnizat foarte eficient arme care sunt foarte eficiente pe câmpul de luptă”.

În timp ce SUA au livrat Ucrainei HIMARS și sisteme cu rachete ghidate pentru a fi utilizate cu sistemele HIMARS, Kievul a avut o solicitare pentru sistemele de rachete tactice ale armatei (ATACMS), care au o rază de acțiune mai mare. ATACMS are o rază de acțiune de aproximativ 185 de mile. În acum raza maximă de acţiune a armelor pe care Statele Unite le oferă Ucrainei este de aproximativ 49 de mile.

Lloyd Austin a remarcat că ceea ce se va întâmpla în Ucraina este „dificil de prevăzut”, dar a accentuat că Statele Unite „vor continua să ofere asistență de securitate ucrainenilor atâta timp, cât va fi necesar”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий