„Locașul de cultură, ca și cel de închinare, este reputația oricărei localități”

Screenshot_3

Faima satului Marșinți a fost răspândită în lumea întreagă și ea este legată de numele Sofiei Rotaru, deținătoarea a trei titluri de artistă a poporului și a steluței de Erou al Ucrainei. În satul de baștină a celebrei cântărețe mai funcționează vechiul club, pe mica scenă a căruia ea a debutat, iar grandiosul palat de cultură, proiectat încă pe timpurile colhozului local „milionar”, ne amintește de tristele șantiere de lungă durată.

În incinta vechiului Club de la Marșinți, cu pereții „ornamentați” de fisuri, se află una din secțiile de votare din sat. Aici, la 21 iulie, marșințenii își vor da votul pentru candidații, care, în opiniile lor, merită să le reprezinte interesele în Rada Supremă.

– Locuitorii satului Marșinți, acești gospodari minunați, merită să fie stimați și prin faptul că țin foarte mult la cultura națională. Numai cât face Ansamblul folcloric „Țărăncuța”! – remarcă domnul Mihai Grosu, candidat în deputați în Circumscripția electorală nr. 203. Eu sunt un admirator și un susținător al culturii.

Domnul Mihai a demonstrat acest lucru în practică și nu întâmplător, în timpul întâlnirilor sale cu alegătorii, a atras atenția asupra stării deplorabile în care se află incintele instituțiilor de cultură din localitățile sătești.

Pentru el a fost o surpriză nu numai starea Căminului cultural de la Marșinți, dar și cea a Casei de cultură din Dimca, raionul Hliboca, unde trebuie reparat de urgență acoperișul, a Casei de cultură din Rângaci, raionul Noua Suliță. Cu o problemă asemănătoare se confruntă și lucrătorii culturii din satul Costiceni, raionul Noua Suliță. În Casa de cultură, unde pe timpuri a activat legendarul Toader Captari, se face simțită umezeala pereților. Deci, e nevoie de reparații și, firește, de finanțe. În afară de aceasta, multe instituții de cultură, inclusiv cea din Costiceni, dispun de aparatură audio veche.

– Locașul de cultură, ca și cel de închinare, este reputația oricărei localități, consideră domnul Mihai Grosu. Pentru consolidarea bazei materiale a acestora trebuie folosite orice posibilități: alocările din buget, finanțele date în seama și cu răspunderea personală a fiecărui deputat al poporului, precum și donațiile de binefacere.

Lasă un răspuns