Locuitorii din Corovia nu doresc comasarea satului cu orașul Cernăuți

a617db6bf7d20680

Locuitorii din Corovia din raionul Hliboca se opun comasării comunității teritoriale cu orașul Cernăuți. În timpul unei discuții publice la care au participat circa 500 de persoane, 80% dintre săteni au votat pentru unirea localității cu Comunitatea Teritorială Unită Voloca, ceilalți fiind pentru comasarea satului cu Comunitatea Teritorială Unită Ceahor, informează Suspiline:UA.

Potrivit sursei citate, săptămâna viitoare în localitatea va fi convocată o sesiune specială unde autoritățile locale vor pregăti o cerere privind modificarea planului de perspectivă.

Reamintim că în conformitate cu noul plan de perspectivă prezentat de Ministerul Dezvoltării Regionale, satul Corovia urmează a fi comasat la Cernăuți.

În iulie 2018, Consiliul regional Cernăuți a votat pentru comasarea comunității teritoriale la Cernăuți, prin urmare au fost aduse modificări corespunzătoare la planul de perspectivă. Cu toate acestea, Curtea de Casație a considerat decizia consiliului ca fiind ilegală, deoarece „aceasta a fost luată fără a ține cont de interesele comunității locale”.

Libertatea Cuvântului — http://lyberti.com/

Добавить комментарий