Lucruri necunoscute despre bicarbonatul de sodiu

37-publimedia-shutterstock

37-publimedia-shutterstockBicarbonatul de sodiu este foarte des folosit în gospodărie, mai ales atunci când facem curățenie. Dar este mai puţin cunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu mai are și alte întrebuințări pe lângă îndepărtarea petelor și a mirosurilor neplăcute.

 Ameliorează arsurile stomacale. Această pro­prie­­­tate se bazează pe faptul că bicarbonatul este un alcalin, deci principiile sale antiacide ajută la îndepărtarea arsurilor stomacale. De ase­menea, elimină senzația de balonare. Cum se folo­seşte? Se pune o lin­guriță de bicarbonat într-un pahar cu apă, se amestecă și se bea.
 Tratează aftele. Dușu­rile bucale cu bicarbonat de sodiu sunt eficiente împotriva aftelor. Se face gargară cu o soluție de bicar­bonat și apă și se va preveni rănile bucale și respirația urât mirositoare.
 Îndepărtează mirosul de transpirație. Se tampo­nea­ză zona axilelor cu o soluție din bicarbonat de so­diu și apă. Această formulă poate înlo­cui cu succes deo­do­ran­tele obișnuite, fiind un mod natural de a scăpa de mirosul urât de transpiraţie, fără riscuri pentru sănătate.
 Te scapă repede de acnee. Se face o pastă din bicarbonat și apă caldă. Apoi se aplică pasta direct pe suprafața cu acnee și se lasă să acționeze câteva minute. Vei fi surprins cât de repede și de eficient va funcționa.
 Combate micozele. Când este necesar să ur­mezi un tratament cu antibiotice, este posibil să te con­frunți cu o candidoză vagi­nală, o infec­ție cauzată de ciupercă numită candida albicans, care devine agre­sivă. În aceas­tă situație, îți vine în ajutor bicarbonatul de sodiu. Mâncărimile și secre­țiile abundente sunt simp­to­me pe care le eviți cu spălături. Tot ce ai de făcut este o soluție din patru lin­gurițe de bicar­bonat de sodiu și un litru de apa căl­duță.
 Bun pentru picioare. La sfârșitul zilei îți simți picioa­rele grele? Te ajută tot o soluție de bicarbonat! Afundă picioarele în apa căl­duță în care ai adăugat bi­car­bonat (2 linguri rase la 3 litri de apă) și relaxează-te timp de un sfert de oră. Ai toate șansele că după acest “tratament” să-ți simți din nou picioarele ușoare.

Lasă un răspuns