Lukașenko a declarat război terorismului

KAZ_0665.JPG

Președintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, a spus că a venit momentul ca toate țările lumii să-şi unească forțele într-o luptă sistemică împotriva terorismului.

Potrivit lui Lukaşenko, acest lucru necesită un „front antiterorist larg” al diferitelor organizații internaționale, în care ONU îi va reveni rolul principal.

„A sosit momentul ca toate țările lumii să-şi unească forţele într-o luptă sistemică împotriva teroriștilor și a complicilor săi, să înceapă un dialog internațional larg”, a spus el.

Anterior, președintele Belarusului a declarat că în statele vecine există multe probleme care trebuie rezolvate cu ajutorul organizațiilor internaționale. Printre acestea, el a numit criza din Ucraina, Transnistria și Karabah.

Lukaşenko solicită Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) să contribuie la soluţionarea acestora. El a menționat că critică adesea această organizație pentru răspunsul slab la problemele geopolitice regionale și continuă să creadă că aceste conflicte se află în imediata zonă de competenţă a OSCE.

Добавить комментарий