Luptătorii Corpului de Voluntari „Azov” și-au creat un partid politic

bileckiy

Corpul de voluntari „Azov”, unitate care a luptat în războiul din Donbas, a decis sa creeze un partid politic de extremă dreaptă intitulat „Corpul National”. Decizia a fost luată la Congresul de la Kiev, care a avut loc la 14 octombrie, cu votul a 284 de delegați dintr-un total de 292.

Partidul „Corpul National” a fost creat prin redenumirea partidului „Mișcarea Civilă a Afacerilor Oneste” și „Patriotul Ucrainei”. Șeful partidului pentru o perioadă de 4 ani a fost ales deputatul Andrei Belețki, care în timpul discursului sau a criticat „acordul de la Minsk” care ar reprezenta o capitulare a Ucrainei.

În conformitate cu programul adoptat al partidului,  acesta va pleda pentru reluarea potențialului nuclear al Ucrainei, naționalizarea întreprinderilor strategice și legalizarea armelor de foc.

Totodata, pentru a proteja interesele geopolitice ale Ucrainei, partidul va pleda pentru crearea „Legiunii străine ucrainene” și a unei alianțe militare în zona Marii Baltice și a Marii Negre. Membrii de partid cred că este necesar să se reducă la minimum pedepsele privative de libertate, și să fie înlocuite cu munca în folosul comunității, precum și să se organizeze o dezbatere publică cu privire la posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea.

Totodată, noul partid susține ca statul trebuie să ofere cetățenilor dreptul de a refuza serviciul militar obligatoriu. În acest scop, cetățeanul va plăti o anumită sumă în bugetul statului și va renunța la dreptul de vot. Totodata, se propune interzicerea publicității politice la televiziuni.

Lasă un răspuns