Luțenko: Președinte Consiliului regional Herson este inculpat pentru moartea activistei Katerina Gandziuk

1253

Vladislav Magher, preşedintele Consiliului regionale din Herson, a fost inculpat pentru „organizarea uciderii Katerinei Gandziuk”, a indicat procurorul general Iurii Luţenko pe pagina sa de Facebook.

În luna iulie a anului trecut, un agresor a turnat un litru de acid sulfuric asupra Katerinei Gandziuk – consilieră a primarului din Herson care denunţase acte de corupţie în cadrul poliţiei regionale – în timp ce pleca de la domiciliu.

Gandziuk, în vârstă de 33 ani, a decedat în urma arsurilor în luna noiembrie. Şase suspecţi au fost plasaţi în detenţie, dar niciun comanditar nu a fost arestat sau inculpat până în prezent.

Potrivit unui extras din textul oficial al inculpării, publicat de procurorul general, Mangher simţea o „animozitate personală” faţă de victima care denunţase, în special, „tăieri ilegale de pădure” efectuate „sub acoperirea unor incendii criminale” în această regiune.

Oficialul inculpat este membru al partidului „Batkivşcina”  al fostului premier Iulia Timoşenko, un rival-cheie al preşedintelui actual Petro Poroşenko la alegerile prezidenţiale din 31 martie.

Mangher a fost exclus vineri din partid, în timp ce începuseră să apară zvonuri cu privire la posibila sa implicare în uciderea Katerinei Gandziuk.

Lasă un răspuns