Maestrul Eugen Doga, aplaudat la scenă deschisă la Cernăuți (VIDEO)

43733865_10211670523270179_4318369215586238464_o

Momente de excepție în după-amiaza zilei de 12 octombrie 2018 la Filarmonica de Stat din Cernăuți, unde Maestrul Eugen Doga, acompaniat de Orchestra Unirea din Focșani, a interpretat „Gramofon Vals” în cadrul proiectului cultural „Orchestra Unirea leagă orașele Unirii”.

Artiștii au avut parte de o primire emoționantă în Cernăuți, publicul adunat în fața Filarmonicii de stat aplaudând chiar și sosirea autocarului. Orchestra Unirea, aflată pentru prima dată la Cernăuți, a concertat în fața unei săli arhipline, care a aplaudat îndelung prestația Maestrului Eugen Doga, ce a încântat cu lucrările sale atât comunitatea românească din Cernăuți, cât și pe etnicii ucraineni veniți în număr mare în sala de concerte.

Pe parcursul a peste două ore de concert, publicul a ascultat, aplaudat și ovaționat lucrările simfonice ale compozitorului, dar și compozițiile lui Ciprian Porumbescu, Sigismund Toduță, Paul Constantinescu, Șerban Nichiforși Vlad-Răzvan Baciu.

Supranumit „Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”, compozitorul Eugen Doga a adunat pe parcursul vieții numeroase distincții şi premii naționale şi internaționale, fiind înscris în lista celor 200 de personalități ale lumii, lucruri atât de bine știute în Cernăuți, unde maestrului i s-a cerut bis la „Gramofon Vals”.

Alături de artiștii români și de maestrul Eugen Doga pe scena Filarmonicii de stat din Cernăuți au evoluat o serie de artiști români din Ucraina: soprana Elena Ursuleac, artistă emerită a Ucrainei, și tenorii Gheorghe Posteucă, profesor la Facultatea de Muzicologie a Universității din Cernăuți, precum și Alexandru Tărâțeanu, absolvent al secției de canto a Universității „George Enescu” din Iași.

Foto: N.Hauca

Добавить комментарий