Mai mult de jumătate dintre ucraineni susțin primele acțiuni ale lui Zelenski în calitate de preşedinte

356995099_default

Rezultatele unui sondaj de opinie, realizat de Institutul de Cercetări Sociale „A. Iaremenko” și Centrul „Monitorizarea Socială” arată că 54% dintre cetăţenii chestionaţi au declarat că sprijină primele acțiuni ale lui Volodimir Zelenski în calitate de președinte, în timp ce 8% au spus că nu susţin sau că mai degrabă nu susțin primele iniţiativele ale noului șef al statului.

În același timp, 35% dintre respondenți consideră că este prea devreme pentru a face evaluări, iar 4% nu sunt hotărâţi cu privire la ceea ce a reuşit Zelenski de la preluarea mandatului de preşedinte al Ucrainei. Sondajul mai arată că 34% dintre ucrainenii chestionați au mari speranțe că noul președinte va schimba în bine situația din Ucraina, cei mai mulţi dintre repondenţii optimişti fiind tineri și locuitori din partea de est a Ucrainei.

Un număr aproape similar de cetăţeni (33%) au anumite speranțe în acest sens, iar 16% dintre repondenți susţin că nu au mari speranţe că Zelenski va reuşi să aducă schimbări pozitive. 15% nu prea au speranță că Zelenski va putea schimba situația din Ucraina, alți 3% dintre repondenți nu sunt hotărâţi cu privire la acest aspect, notează rador.

Lasă un răspuns