Maia Sandu a comunicat despre chestiunile pe care urmează să le negocieze cu liderul ucrainean

4 01 2021 LC SANDU 2

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în timpul vizitei sale în Ucraina, va avea o întâlnire cu liderul ucrainean, Volodymyr Zelenski. Între chestiunile de pe agenda întâlnirii se află cele referitoare la securitatea din regiune  şi la integrarea europeană a ambelor ţări. Despre aceasta Maia Sandu a declarat în cadrul interviului pentru Deutsche Welle, citat de RBK Ucraina.  Preşedintele Moldovei a mai menţionat că doreşte să restabilească relaţiile cu Ucraina, deoarece ultima întâlnire ucraineano-moldavă la nivel de şefi de stat a avut loc cu patru ani în urmă. „Este foarte important să stabilim aceste relaţii.  Există multe chestiuni concrete la care trebuie să găsim soluţii. Acestea sunt şi problemele securităţii în regiune, şi chestiunile referitoare la calea noastră spre Uniunea Europeană, la reformele pe care urmează să le realizăm pentru a apropia ţările noastre de UE. Şi, desigur, probleme delimitării frontierelor şi cele privind hidrocentrala. Deci, sunt probleme concrete”, a subliniat Maia Sandu.

Vă amintim că în timpul vizitei sale în Ucraina, care va avea loc la 12 ianuarie, Preşedintele Moldovei Maia Sandu, va negocia cu omologul său ucrainean, Volodymyr Zelenski, Premierul Denys Şmygal şi cu Preşedintele Radei Supreme, Dmytro Razumkov.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com